петак, 22. јул 2016.

LEDENE KOCKE





SASTOJCI:

Za testo:

4 jaja, 
4 kašike šećera,
 4 kašike brašna, 
1 kesica praška za pecivo i 
2 kašike kakao.

Preliv:
25 gr šećera i 
2,5 dl vode. 

Fil:
1 l mleka, 
9 kašika gustina, 
12 kašika šećera i 
250 gr putera

Glazura:
100 g čokolade 
4 kašike ulja.

 PRIPREMA:

Šećer i gustin pomešati i uz malo hladnog mleka umutiti glatku smesu. Mleko staviti da provri, pa  dodati masu od gustina i šećera i skuvati gust fil.U hladan fil umešati umućen pute. 

Umutiti belanca u čvrst sneg, dodati žumanca, šećer, brašno, kakao i na kraju prašak za pecivo. 

Izliti smesu u pleh i peći na 200C  oko 20 minuta. 

Od šećera i vode skuvati sirup i preliti preko ohlađenog testa. Sačekati da testo upije sirup, pa ga onda filovati  prethodno pripremljenim filom. 

Odozgo preliti glazurom od čokolade i dobro ohladiti  pre sečenja.