четвртак, 21. април 2016.

KREMASTI KOLAC SA JAGODAMA






SASTOJCI:

4 jaja
4 kašika šećera, 
1 vanilin šećer, 
4 kašika brašna,
1 kašika  gustina, 
2 kašike kako praha,
100 ml ulja,
prstohvat soli

FIL SA JAGODAMA

300 ml  slatke pavlake,
1 šlag fix
30-350 g svežih jagoda,
nekoliko kapi arome jagode.

GLAZURA

150 gr. čokolade,
50 gr. maslaca
2 kašike ulja

NAČIN PRIPREME:
Za koru izmešati žumanca sa šećerom i vanilin šećerom, dodati i umiksati ulje, zatim dodati brašno, gustina i kakao.

Belanca izmiksati u čvrst sneg s malo soli i lagano špatulom umešati u nastalu gustu i lepljivu smesu od žumanaca i kakaa. Peći u pleh ( 30x20 cm) na 200 C. 

Slatku pavlaku umutiti, dodati aromu i seckane jagode i šlag fix,  pa još malo izmiksati i rasporediti preko ohlađene kore. Ostaviti da se malo stegne kolac zatim napraviti glazumu od čokolade i preliti kolač.